Vakantiehuisje in het Frankenwald
Noordoost Beieren - Duitsland

Het Frankenwald is een prachtig en heerlijk rustig middelgebergte in het noordoosten van Beieren. Eén van die onbekende, maar unieke plekken waar je normaal alleen bij toeval terecht komt.
Het vormt de verbinding tussen enerzijds het Thüringerwoud in het zuidoosten van Thüringen en anderzijds het Fichtelgebergte en de Fränkische Schweiz in noordoost-Beieren. Ook het Saksische Ertsgebergte is vlakbij.
Daardoor is het Frankenwald het middelpunt van een groot gebied met afwisselende middelgebergten. Het wordt beschouwd als één van de mooiste middelgebergten in het hart van Europa.

We bieden er onze twee prima ingerichte vakantiehuizen aan bij het historische bergstadje Lichtenberg in het noorden van het Frankenwald.
Het knusse 4 –persoons huis “Frankenwald” en het iets ruimere 4-persoons huis “Fuchswechsel”.

Het 4-persoons huis “Frankenwald”


Het 4-persoons huis “Fuchswechsel”

Het is opvallend, dat het Frankenwald een onbekend Beiers vakantiegebied is bij heel veel Nederlanders, ook bij hen, die vaak naar Duitsland gaan. In het noorden van Beieren zijn het Frankenland, het Fichtelgebergte en de Fränkische Schweiz nog wel bekend, maar dat geldt niet voor het nóg iets noordelijker gelegen Frankenwald (heel vroeger het “Nordwald”geheten).
En dat terwijl het een bekoorlijk en afwisselend middelgebergte is, waarin bossen, hoogvlakten, stille dalen en beboste ravijnen elkaar afwisselen en vele beekjes stromen.
Het heeft niet voor niets de status van natuurpark en wordt ook wel de “Groene Kroon” van Beieren genoemd.
Dat velen het niet kennen is jammer en gelukkig.
Jammer, omdat het Frankenwald beter verdient. Gelukkig, omdat het daardoor garantie biedt voor niet al te veel toerisme en dus ruimte en rust.

Lichtenberg ligt op een bijzondere plek, nl. in het vierlandenpunt van Beieren, Thüringen, Saksen en Bohemen (Tsjechië).
Het vroegere IJzeren Gordijn liep pal ten noorden van Lichtenberg, dat daarbij nog nét aan de Beierse “West-kant” lag.

 

introductie
pagina